Jäsenyys

Kuka voi liittyä Teollisuusliiton jäseneksi?

Arkikielessä puhutaan usein liittoon liittymisestä. Tosiasiassa työntekijä kuitenkin liittyy ammattiosaston jäseneksi ja ammattiosastot puolestaan muodostavat ammattiliiton.

Ammattiosaston varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä liiton järjestämis- ja sopimusaloilla työskentelevä 15 vuotta täyttänyt työntekijä. Voit katsoa Teollisuusliiton sopimusalat täältä.

Liiton opiskelijajäseneksi voi liittyä, jos opiskelee ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammatillisessa kurssikeskuksessa Teollisuusliiton alojen koulutuksessa. Opiskelijajäsenyys on maksutonta opiskelujen ajan.

Jäsenyydelle ei ole alaikärajaa, työttömyysturvaan jäsen on kuitenkin oikeutettu vasta 17-vuotiaana.

Teollisuusliiton jäsenyydellä ei ole koulutuksellista ala- tai ylärajaa, sillä ammattiliiton valinnan määrittelevät työtehtävät ja yrityksen toimiala. Yhteinen nimittäjä Teollisuusliiton jäsenille on se, että he työskentelevät jäseneksi liittyessään liiton sopimusaloilla.

Yrittäjäasemassa oleva henkilö ei voi liittyä Teollisuusliiton työttömyyskassan jäseneksi. Jos henkilö tekee töitä puolisonsa yrityksessä, voidaan myös häntä pitää yrittäjänä.

Liity Teollisuusliiton jäseneksi tästä.

Opiskelijajäseneksi voit liittyä tästä.

.